وبلاگ

شناخت ساکسیفون (از تاریخچه تا خصوصیات و ویژگی‌ها)

Peyman Cover
دسته‌بندی نشده

شناخت ساکسیفون (از تاریخچه تا خصوصیات و ویژگی‌ها)

مقدمه ای بر شناخت ساکسیفون و تاریخچه ی این ساز:

    ساز ساکسیفون سازی بادی است که با دم و بازدم انسان، تولید صدا می کند. در واقع در نواختن این ساز نوعی مکانیزم کلیدی حاکم است. به عبارتی در بدنه ی ساز مزبور سوراخ هایی وجود دارد که با انگشت گذاری در آن ها باعث تولید صداهای مختلف می شود. برای شناخت ساکسیفون به تاریخچه ی آن می پردازیم. در سال 1840 میلادی شخصی به نام آدولف ساکس این ساز بادی را اختراع کرد. این ساز دارای یک قمیش مشابه ساز کلارینت است. می توان گفت ساکسیفون تا حدودی شبیه به ساز کلارینت است. این بدان معنی نیست که این دو ساز اصلا با هم تفاوتی ندارند. برای دریافت مطالب بیشتر در خصوص شناخت ساکسیفون تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

در ادامه ی این مقاله به بررسی آدولف ساکس، سازنده ی ساکسیفون، مطالبی در خصوص شناخت ساکسیفون، از شناخت ساکسیفون تا انواع این ساز، ادامه ی بررسی انواع ساز ساکسیفون و خرید ساز ساکسیفون و قیمت آن می پردازیم.

شناخت ساکسیفون_1

آدولف ساکس، سازنده ی ساکسیفون:

    با شناخت رویکرد و عملکرد آدولف می توان به شناخت ساکسیفون رسید. آدولف متولد بلژیک شهر دینان بود که در ابتدا به نوازندگی کلارینت و فلوت می پرداخت. وی با انجام تغییراتی در ساز کلارینت نیز باعث تقویت صدای این ساز شده بود. آدولف سرانجام با ترکیب یک قمیش، یک بدنه ی برنجی و انجام کارهای آکوستیکی خاص توانست ساز بادی مشهور ساکسیفون را اختراع کند. او برای گسترش علاقه ی خود به پاریس فرانسه رفت. انحصار ساخت ساکسیفون به مدت 15 سال در اختیار آدولف بود که با گذشت این زمان نوازندگان و سازندگان دیگر به ساخت این ساز بادی جادویی روی آوردند. به این ترتیب ساز ساکسیفون به سراسر جهان انتقال یافت و هر نوازنده و یا سازنده ای به زعم خود تغییراتی در کلیدهای این ساز ایجاد می کرد.

مطالبی در خصوص شناخت ساکسیفون:

    آدولف ساکس سازنده ی ساکسیفون این ساز بادی را در اندازه ها و ابعاد مختلف طراحی کرده و آن ها به ثبت رساند. به این ترتیب افراد مختلف می توانستند با سلیقه های مختلف و توانایی های مختلف جسمی، ساز مناسب خود را انتخاب کنند. لازم به ذکر است که ساکسیفون نام خود را از نام سازنده ی خود گرفته است که به ساکسفون نیز شهرت دارد.

این ساز بادی در ابتدا به منظور نوازندگی در ارتش ملل و رژه های نظامی طراحی شده بود. در واقع می توان گفت حس و حالی که نواختن این ساز بادی به انسان می دهد؛ حس میهن پرستی و وطن دوستانه است. بنابراین انتخاب آن برای موسیقی نظامی امری کاملا بدیهی بود. امروزه از این ساز بادی فقط در موسیقی نظامی استفاده نمی شود و نواختن آن در موسیقی های جاز و پاپ به شدت رواج یافته است.

شناخت ساکسیفون_2

از شناخت ساکسیفون تا انواع این ساز:

    در این قسمت به بررسی انواع ساز ساکسیفون می پردازیم. در واقع یکی از راه های شناخت ساکسیفون بررسی انواع این ساز می باشد.

  1. ساکسیفون آلتو: یکی از مشهورترین های ساز ساکسیفون، آلتو می باشد. این ساز کمی دارای بدنه ی کوچک تر و دهنی کوچک تر می باشد. از این رو آن را برای مبتدیان و افراد تازه کار مناسب می دانند. از نوازندگان معروف و مشهور ساز ساکسیفون آلتو می توان به فیل وودز، سانبورن، کنی گارت و … اشاره کرد. لازم به ذکر است که کلید E  شکل ساز ساکسیفون آلتو برای تنظیم راحت تر و ساده تر شده است.
  2. ساز ساکسیفون سوپرانو: در بین انواع سازهای ساکسیفون، این ساز دارای محدوده ی صوتی بالایی است. به عبارتی قدرت و صدای این ساز بسیار زیاد می باشد. دلیل این وسعت صدا فعالیت روی کلید B  می باشد. نواختن این ساز نسبت به سایر ساکسیفون ها، مشکل تر و سخت تر می باشد؛ به نوعی که هر کسی نمی تواند آن را بنوازد. در واقع برای رسیدن به مهارت در نواختن سوپرانو، باید تمرین و ممارست زیادی به خرج داد.

ادامه ی بررسی انواع ساز ساکسیفون:

  1. ساز ساکسیفون باریتون: این ساز یکی از سازهای بزرگ و سنگین در میان سازهای بادی است که آهنگ ملایم و لطیفی را به ارمغان می آورد. می توان گفت هنگامی که شما در نوازندگی ساز ساکسیفون آلتو به مهارت رسیدید می توانید به سراغ باریتون بروید و از نوازندگی با آن لذت ببرید. از نوازندگان بزرگ این ساز می توان به پیر آدامز، سامولین و جری مولیگان اشاره کرد.
  2. ساز ساکسیفون تنور: تنور یکی دیگر از انواع ساکسیفون می باشد که برای شناخت ساکسیفون لازم است آن را نیز بشناسیم. این ساز از آلتو بزرگ تر است و محدوده ی صوتی آن مشابه صدای انسان است. از این ساز در سبک هایی از موسیقی نظیر پاپ، جاز، راک و بلوز استفاده می شود. از مشخصات ظاهری این ساز می توان به گردن طویل و کشیدگی آن اشاره کرد.

شناخت ساکسیفون_3

خرید ساز ساکسیفون و قیمت آن:

    همان طور که در بالا هم به نوعی اشاره کردیم؛ برای شروع کار نوازندگی ساز ساکسیفون باید به سراغ سازهای کوچک تر بروید. واضح است که اگر اندازه ی ساز کوچک تر باشد؛ قیمت ساز نیز کمتر است. هم چنین حین خرید ساز به شرکت سازنده و برند آن نیز توجه کنید. لازم به ذکر است که ساز ساکسیفون را با فلزاتی نظیر برنز و برنج می سازند که در برخی از انواع آن روی ساز را پوششی از نقره می پوشانند. مسلما جنس فلزی که در ساخت ساز به کار رفته است در کیفیت صدای ساز و قیمت آن موثر خواهد بود.

هم چنین شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات تخصصی تر در این زمینه با متخصصان و اساتید این رشته مشورت کنید و ابهامات خود را برطرف کنید. به این ترتیب شما می توانید بهترین تصمیم را گرفته و خرید مطلوبی را انجام دهید. برای این منظور می توانید  با اساتید آموزشگاه ما مشورت کنید.

در پایان از همراهی شما با این مقاله کمال تشکر را داریم. امید است تا با مطالعه ی این مقاله توانسته باشید در خصوص شناخت ساکسیفون مطالب ارزشمندی را به دست آورده باشید. روز و روزگارتان خوش​

دیدگاه خود را به ما بگویید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
لیست علاقه مندی ها 0