وبلاگ

شناخت فلوت (از تاریخچه تا خصوصیات و ویژگی‌ها)

فلوت
بررسی سازها

شناخت فلوت (از تاریخچه تا خصوصیات و ویژگی‌ها)

مقدمه ای بر شناخت فلوت

ساز فلوت از سازهای بادی است که آن را هم خانواده ی ساز بادی شرقی نِی می نامند. فلوت بر خلاف اکثر سازهای بادی دیگر قمیش یا زبانه ندارد. این ساز بادی چوبی را امروزه از جنس طلا می سازند. نت های ساز فلوت را با کلید سُل می نویسند. در سازهایی که دارای قمیش هستند، صدای ساز از لرزش قمیش تولید می شود. ساز فلوت که قمیش ندارد، از نوسان هوای دمیده شده در لبه ی دهنی تولید صدا می کند. در ادامه راجع به شناخت فلوت مطالب بیشتری را خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

در ادامه به بررسی مطالبی در خصوص شناخت فلوت، تاریخچه ی ساز فلوت، انواع ساز فلوت و شناخت فلوت و بررسی انواع مختلف آن می پردازیم.

مطالبی در خصوص شناخت فلوت

همان طور که بیان کردیم ساز فلوت در زمره ی سازهای بادی- چوبی محسوب می شود. این ساز در زمان های گذشته از چوب ساخته می شد؛ به همین دلیل به آن بادی- چوبی گفته می شد. امروزه این ساز را از طلا یا نقره می سازند. طبق بررسی های انجام شده قدمت برخی از انواع قدیمی تر فلوت به حدود 50000 سال قبل باز می گردد (پنجاه هزار سال قبل). ساز فلوت را به راحتی می توان از طرز نواختن آن از سایر سازهای بادی تمیز داد. نوازنده ی فلوت، هوای بازدم خود را از طریق سوراخی که در سر ساز تعبیه شده وارد ساز می کند؛ سپس با حرکت انگشتانش روی برآمدگی های سطح ساز، صدای نهایی ساز را کنترل می کند. لازم به ذکر است که این ساز به پهلو گرفته می شود (حالتی مورب نسبت به صورت دارد).

فلوت_1

تاریخچه ی ساز فلوت

همان طور که گفتیم قدمت این ساز بادی- چوبی به 50000 سال قبل باز می گردد. طبق مدارک و اسناد پیدا شده، اولین فلوت چینی ها مربوط به 900 سال قبل از میلاد حضرت مسیح علیه السلام است. هم چنین سومری ها و مصری های باستان فلوت هایی مخصوص خود داشتند. فلوت آن ها از بامبو ساخته می شد و 3 تا 4 سوراخ انگشتی روی آن تعبیه کرده بودند. یونانیان باستان، فلوتی پیچیده تر داشتند. فلوت یونانیان باستان دارای 6 سوراخ انگشتی بود و از انتهای بالای آن نوازنده به نواختن ساز فلوت می پرداخت.

فلوت امروزی نسبت به فلوت های قدیمی دارای تفاوت های فاحشی است. یکی از این تفاوت ها مربوط به جنس ساز است. تفاوت دیگر فلوت قدیمی و فلوت جدید در ساختار آن است. در قرن 17 میلادی خانواده ای فرانسوی به نام هوتترر تغییراتی در ساختار و بدنه ی فلوت ایجاد کردند. این خانواده خود نیز از نوازندگان و سازندگان آلات موسیقی آن زمان بودند. آن ها فلوت را از حالت یک تکه به حالت 3 تکه ی اصلی تغییر دادند. تغییرات آن ها شامل سه تکه ی اصلی ساز فلوت یعنی سر فلوت (head joint)، بدنه (body joint) و پایه (foot joint) می باشد.

انواع ساز فلوت

فلوت آلتو: این فلوت به دو شکل موجود است. یکی از انواع آن دارای سری خمیده است و نوع دیگر آن سری صاف و مستقیم دارد. تفاوت این فلوت با فلوت معمولی این است که لوله ی فلوت آلتو ضخیم تر است و نت های نواخته شده در آن 4/1 پایین تر از آن چه نوشته می شود، نواخته می شود. به همین دلیل به آن فلوت سل هم گفته می شود.

فلوت_2

پیکولو: نام این فلوت در ایتالیایی به معنای فلوت کوچک است. این فلوت در اصل اندازه ای برابر نصف فلوت معمولی را دارد. از نظر تاریخی این فلوت فاقد کلید روی بدنه ی خود است. هم چنین این فلوت به صورت افقی نواخته می شود. نت های اجرا شده در این فلوت یک اکتاو بالاتر از آن چه نوشته شده تولید صدا می کنند. به همین دلیل به این فلوت، فلوت اکتاو نیز می گویند. ساز پیکولو را از جنس شیشه، عاج و چوب می سازند. امروزه این ساز را از انواع فلزهای مختلف، رزین و پلاستیک نیز می سازند.

فلوت باس: این ساز در سال 1910 توسط فردی ایتالیایی به نام آلبلاردو آلبیسی ساخته شد که به نام آلبیسفون شهرت یافت. این ساز در ارکسترها، وظیفه ی تولید صدای بم را دارد. صدای تولید شده توسط این ساز یک اکتاو پایین تر از آن چه نوشته می باشد. سر این ساز به صورت خمیده و شبیه حرف J می باشد. طول ساز فلوت باس سانتی متر است. طول این ساز از آلتو بیشتر است. به دلیل طول زیاد این ساز، برای نواختن آن به نفس بیشتری نیاز است. لازم به ذکر است که این ساز را از جنس نیکل یا نقره می سازند.

شناخت فلوت و بررسی انواع مختلف آن

همان طور که می دانید، امروزه انواع مختلفی از ساز فلوت در کره ی زمین موجود است. برای بررسی انواع آن و شناخت فلوت باید به جای جای این کره ی خاکی برویم و از اسرار تک تک آن ها سر در بیاوریم.

فلوت چینی: کشور چین یکی از غنی ترین کشورها در زمینه ی انواع مختلف فلوت و نواختن آن است. برخی از انواع مهم فلوت در چین شامل Dizi، Xiao و Paixiao 4- Koudi می باشد.

فلوت_3

فلوت هندی: این فلوت در کشورهای هند و پاکستان نواخته می شود که از چوب خیزران ساخته شده و دارای 6 یا 7 سوراخ می باشد. هم چنین نواختن آن به صورت اریب مرسوم است.

فلوت اوکارینا: این فلوت یکی از قدیمی ترین های ساز فلوت می باشد که قدمت آن به 12000 سال قبل باز می گردد. این ساز را منسوب به چین می دانستند که با مرور زمان به اروپا نیز راه یافت. تعداد سوراخ های روی بین 4 تا 13 عدد می باشد. صدای تولید شده از آن بسیار زیبا و دلنشین می باشد.

فلوت بوهم: ساز بوهِم یکی از محبوب ترین فلوت های زمین است. نام این ساز از سازنده ی آلمانی آن گرفته شده است. این ساز را برای افراد تازه کار از جنس روی یا مس با روکش نیکل یا نقره می سازند و ساخت ساز مزبور در سطح حرفه ای با فلز نقره صورت می گیرد که مسلما قیمت آن نیز افزایش می یابد.​

دیدگاه خود را به ما بگویید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
لیست علاقه مندی ها 0